T: 023-5290350

 
 

Bezoek SPG in Heerhugowaard

Vrijdag 17 november hebben 8 jongens uit de 4e klas een bezoek gebracht aan het SPG in Heerhugowaard. Hier kregen de jongens uitleg en instructie over de te volgen opleidingen binnen het infra opleidingsbedrijf. Zie deze link.

Brugboek

Helaas staat er verkeerde informatie in het brugboek!

De open doemiddagen op woensdag 13 december en woensdag 17 januari zijn bestemd voor leerlingen en de ouders / verzorgers van de leerlingen!!

________________________________

Jaaragenda schoolgids

Beste lezers, helaas staan er een paar foutjes in de jaaragenda van de schoolgids. Mocht u hierdoor in verwarring zijn gekomen dan kunt u ons altijd bellen. Uiteraard wordt u op tijd geinformeerd over de verandereingen!

_________________________________

Oosterhoutloop 13-10-2017

WP 20171013 13 19 27 Pro

Onder grote belangstelling van ouders en belangstellenden is de jaarlijkse Oosterhoutloop gehouden in de Haarlemse hout.

De loop, die 3 rondjes om het hertenkamp heen ging, werd gelopen door de leerlingen van de onderbouw klassen. Bij de meisjes wist Latisha het oude schoolrecord bij de meisjes te verbeteren in 10 minuten en 35 seconden. Bij de jongens benaderde Awes het record bijna, maar moest in de laatste ronde de snelle start bekopen en eidigde in een mooie tijd van 9 minuten en 2 seconden, net 3 seconden te langzaam om het record te verbeteren. De uitslag bij de meisjes 1e klas 1.)Latisha 2.)Boutaina 3.)Dewi. Bij de 1e klas jongens 1).Quido 2).Noah 3.) Noah. Bij de 2e klas meisjes 1.) Gaby 2.)Kyra 3.)Anne. Bij de 2e klas jongens 1.)Awes 2.)Taffarel 3.)Boudewijn. De snelste klas overal was 1A van Mw. Kuiper.

WP 20171013 14 09 40 ProWP 20171013 14 04 50 Pro

WP 20171013 14 06 52 ProWP 20171013 14 12 31 Pro

______________________________________________________________________________________________________________________

06-04-2017 Vorige week was de kunstenaar Hans Bossmann te gast op onze school tijdens een les beeldende vorming.We mochten van hem met dikke viltstiften op meubels tekenen! Best gek om te doen, want dat mag je normaal natuurlijk niet. Het was een leuke en gezellige les!
Bedankt Meneer Bossmann namens klas 1c/d.
Paul
  ________________________________________________________________________________________________________________
Track the Talent
Donderdag 16 maart gaat het project Track the Talent van start. Gedurende vier weken zullen de leerlingen van klas 2 verschillende bedrijven bezoeken. Iedere week lopen zij 1 dagdeel stage bij een bedrijf. Op donderdag 20 april wordt het project afgesloten op het stadhuis van Haarlem en krijgen de leerlingen een certificaat. Het project wordt georganiseerd door Bedrijf en Samenleving.
logobedrijfen samenleving 
________________________________________________________________________________________________________________________
KIKID 2017
De afgelopen weken heeft Stichting Kikid verschillende voorstellingen gespeeld voor de leerlingen. Voor klas 1 en 2 speelde zij de voorstelling Like me, over social media, cyberpesten en seksualiteit. Klas 3, 4 en 5 kregen de voorstelling Banzies & Batchies te zien over seksualiteit. Naast het bekijken van de voorstelling discussieerden de leerlingen mee over onderwerpen zoals foto's op social media en het aangeven van je grenzen. In mei krijgen de derdejaars nog een voorstelling te zien over omgaan met geld.
___________________________________________________________________________________________________________________________________
25-01-17 Stoere signing binnen de school.
Eind 2015 werd besloten dat - als kers op de taart - onze geheel gerenoveerde school wel een goed bewegwijzeringssysteem kon gebruiken. Als buitenstaander (en nieuwe leerling) weet je vaak niet de weg binnen de school en ook bij calamiteiten is het handig als aan de hulpdiensten en gebruikers kan worden aangegeven welke ruimten waar zitten. Daartoe werd een systeem opgezet waarbij elke ruimte een nummer heeft en een naam zodat iedereen weet waar hij/zij zich bevindt. Ook zijn er een (beperkt) aantal routingpanelen die d.m.v. pijlen de richting naar alle ruimten aangeven.corten

Hoewel het ontwerp van Compass Point design uit Wormerveer in eerste instantie uitging van marmeren panelen die qua sfeer aansloten bij de overgebleven historische vloer, werd dat toch als te weinig opvallend en wellicht zelfs wat protserig gezien. Een stoere school waar leerlingen met hun handen werken aan hun eigen toekomst verdiend een stoere signing en dus werd door het ontwerpbureau Cortenstaal als materiaal voorgesteld. Cortenstaal heeft als eigenschap dat het weliswzortenstaalaar roest maar dat dat proces stopt als zich eenmaal een roestig laagje heeft gevormd. Iets waar de ontwerpers op een bijzondere manier gebruik van hebben gemaakt. Het is onmogelijk folieletters op roest aan te brengen omdat dat niet wil hechten, dus is besloten de letters eerst aan te brengen en vervolgens pas de panelen gecontroleerd te laten roesten. ‘Gecontroleerd’ omdat er zich geen dikke roestlaag mocht vormen die de letter weg zou drukken. Een gedurfd en experimenteel ontwerp dat fraai heeft uitgepakt.
Gedurende het mooie najaar zijn de panelen dan ook regelmatig besproeid met een speciale water-zoutoplossing zodat de roest zich dun en gelijkmatig zou verdelen rondom de belettering. En zo hangt er nu een stoer bewegwijzeringssysteem in onze school!

17-01-17 Wij heten u van harte welkom op onze geheel nieuwe website.
De website is overzichtelijk en bevat alle relevante informatie over de school, aanname van nieuwe leerlingen, vakgebieden, lesinhoud, fotogallerij, laatste nieuws, twitter etc. etc. kortom te veel om op te noemen. Mocht u een bericht willen plaatsen dan kunt u hiervoor Twitter gebruiken. Verder wensen u veel lees en informatie plezier.
Team Oost ter Hout


 
Ga naar boven

onderlijn