Nieuwe leerlingen schooljaar 23-24

Onderstaand alle leerlingen die wij voor schooljaar 2023-2024 welkom heten op Oost ter Hout, School voor Praktijkonderwijs.

Indien u de naam van uw kind/pupil hier niet terug leest, dan kan dit de volgende oorzaken hebben:

  • U heeft geen toestemming gegeven om de naam van uw kind/pupil op de website te plaatsen.
  • Het zorgteam doet nog onderzoek of de Oost ter Hout aan de ondersteuningsbehoeften van uw kind/pupil kan voldoen.

Na de meivakantie ontvangt uw kind/pupil een uitnodiging om kennis te komen maken met de mentor en klasgenoten van volgend schooljaar.

Jeremy Goezinnen, Danté van der Linden, Esther Langeveld, Lucas Peschier, Jenna van Dee, Siebe Goos, Ryan Vliet Vlieland, Jayla Coops, Sophia Vermeer, Fin de Ruiter, Dani Veen, Shane Kors, Nigel van Burk, Haley Kersteman, Edinia Zeriesenai, Djayden van het Schip, Amira Arrami, Danissa Blanken, Mohamed Belkasmi, Joy van Wassem, Frans Schneider, Luisa Minten, Gina Wijnands, Dries Kharkhach, Oguz Uslu, Noa Draijer, Noa Hoogers, Yonathan Michael Kinfe, Meaghan Koelemij, Luciano Stoete, Mohamad Ibrahim Husseen, Muhkhtar Hassan, CJ Koeman, Marwa Bakhshi, Scott Stijnman, Maryama Diriye, Mohate Fofana.

Trots

We durven het gewoon te zeggen: Praktijkschool Oost ter Hout is de mooiste praktijkschool van Nederland. Kom zelf maar kijken. In ons markante pand aan het Spaarne leren leerlingen door vooral te doén. Tijdens de opleiding zien we dag in, dag uit hoe snel leerlingen hun talenten ontdekken. Daar zijn we als team trots op. Misschien dat we daarom zo vrolijk rondlopen door het gebouw?

vooraanzich kopieOost Ter Hout selectie 132 of 271

Oost ter Hout Interieur 17 of 63Oost ter Hout Interieur 1 of 63

Oost ter Hout en de ESF subsidie!

Onze school neemt deel aan het Europese Subsidie Fonds.

esf logo uitgebreid

Deze subsidie wordt aangewend voor verdere versterking en aantrekkelijkheid van het eigen onderwijs.  Deze subsidie, bestemd voor leerlingen vanaf 15 jaar, is bedoeld om de leerlingen in een vroeg stadium ervaring op te laten doen met praktische vaardigheden. Het uiteindelijke resultaat moet zijn, dat schoolverlaters een soepele overgang maken van school naar een plek op de arbeidsmarkt.

Wij hebben ervoor gekozen subsidie aan te vragen voor verschillende thema’s die passen bij de visie van de school. Zo zijn er binnen de school verschillende activiteiten waarbij de leerling arbeidsvaardigheden kunnen oefenen binnen de profielen:

  • Bouwen en Wonen
  • Natuur en Groen
  • Zorg en Welzijn
  • Verkoop en Vormgeving
  • Horeca en Voeding
  • Sport en Voeding

Aan deze profielen is een certificaat of een diploma verbonden indien dit tot de mogelijkheden van de leerling behoort. Verder worden er buitenschoolse activiteiten georganiseerd gericht op burgerschap en vrijetijdsbesteding, in het kader van het curriculum Praktijkonderwijs.

Gymzaal in een nieuw jasje

Nadat in 2021 het monument is geschilderd was de gymzaal aan de beurt. De gymzaal werd vakkundig ontdaan van alle aangroei en daarna gereinigd onder hoge druk. Daarna werd een primer aangebracht en konden de schilders de muren gaan sausen. Na het sauswerk was het houtwerk aan de beurt en werden er nog wat kleine aanpassingen gedaan. De gymzaal heeft nu dezelfde kleuren als het monument en dat maakt het één geheel qua uitstraling. Met dank aan de Fa. M. Schoonakker, schilders!

2 schilderwerk gymzaal 01 2 schilderwerk gymzaal 02 2 schilderwerk gymzaal 03

Leerling in het zonnetje

Juli 2022

Halla, uit klas 2E, werd verrast door Numo. Halla is de leerling die van alle praktijkscholen in Nederland het hardst heeft gewerkt aan Numo. In de klas kreeg zij een cadeau overhandigd van een van de mensen van Numo; een i-pad! 

Halla, supergoed gedaan en gefeliciteerd!

20220707 090805   20220707 09032520220707 091029

© Oost ter Hout Praktijkschool | Webdesign: MitZ.nl