Skip to main content

Tegemoetkoming schoolkosten 2024-2025

Tegemoetkoming schoolkosten 2024-2025

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur en dat betekent dat ouders weer tegen extra kosten aanlopen voor hun schoolgaande kind(eren). Denk dan aan de aanschaf van een schooltas, een schoolreisje, materiaalkosten voor handvaardigheid of de ouderbijdrage. Voor ouders die moeten rondkomen van een minimuminkomen kunnen deze extra kosten net te veel zijn.
De gemeente kan deze ouders helpen om de extra kosten (gedeeltelijk) te vergoeden. Vanaf 1 juli kan de tegemoetkoming Schoolkosten voor het schooljaar 2024-2025 worden aangevraagd.

Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen is er in Haarlem nu ook een Stichting Leergeld! Kijk voor meer informatie op www.leergeldhaarlemzandvoort.nl

In Haarlem willen we dat iedereen mee doet! Ook de kinderen uit de gezinnen die moeten rondkomen van een minimuminkomen.

De gemeente Haarlem heeft daarom regelingen getroffen om deze ouders financieel te ondersteunen zodat hun kinderen ook de kansen krijgen om zich te ontwikkelen én mee te doen.

Tegemoetkoming schoolkosten

  • Voor kinderen op het basisonderwijs: € 100
  • Voor kinderen op het middelbaar onderwijs: € 200
  • Voor kinderen die voor het eerst naar de brugklas gaan: € 200 extra

Heeft u een HaarlemPas? Dan heeft u al een aanvraagformulier ontvangen. Heeft u géén HaarlemPas, lees de voorwaarden en vraag aan via:
www.haarlem.nl/tegemoetkoming-schoolkosten

Keuzebudget voor kinderen

  • Elk schoolgaand kind uit een gezin met een laag inkomen krijgt ook dit jaar € 50 extra. Ouders en kinderen kunnen samen kiezen hoe zij dit geld willen besteden. Bijvoorbeeld aan kleding, speelgoed of een uitje naar een pretpark. Gezinnen die in aanmerking komen voor de tegemoetkoming schoolkosten krijgen dit extraatje automatisch samen met de schoolkosten. 

Tegemoetkoming huiswerkbegeleiding of bijles