Skip to main content

2e klas kamp 2019

Op woensdag 13 juni juni was het eindelijk zover. We mochten eindelijk op kamp met de tweede klas. Nadat we in de ochtend de 1e klassers hadden uitgezwaaid waren we er allemaal klaar voor. Met in totaal 7 begeleiders en 51 leerlingen vertrokken we vanaf school met een bijzonder mooie grote bus.

Hoewel de buschauffeur niet met zijn beste been uit bed was gestapt kon dat de pret in de bus niet drukken. Grote zakken met snoep kwamen tevoorschijn en de sfeer zat er vanaf het begin al goed in. Nadat we eerst onze spullen bij het kamphuis hadden gedropt (waarbij de bus ook nog eens beschadigd raakte) vertrokken we naar het subtropische zwembad van Center Parcs de Huttenheugte. Dit duurde overigens wat langer dan verwachte omdat de buschauffeur wat moeite had met het vinden van de juiste plek om ons af te zetten. 

Eenmaal binnen in het zwembad was het geweldig. Veel van de leerlingen genoten optimaal van het mooie zwembad met golven, de glijbanen en niet te vergeten de wildwaterbaan. Na het zwemmen was er wat vrije tijd en werd er lekker gechilld en wat gevoetbald op het sportveldje in het prachtige weer. Wat volgde was een prima pastamaaltijd die ons erg goed smaakte na een fijne eerste middag. De avondplanning werd gevuld met een kampvuur met marshmallows (gevolgd door de beruchte terror night… ☹).


Op dag 2 stonden het kajakken en het boog- en luchtbuksschieten op het programma. Omdat we wederom geluk hadden met het prachtige weer konden we optimaal genieten van de wandeling naar de kajakken en natuurlijk het kajakken zelf. Voor sommigen was het kajakken misschien wat zwaar, terwijl anderen optimaal genoten. Het was leuk om te zien dat een aantal zelf nog een duikje namen in het water. Na het kajakken volgde het boogschieten (voor de ene helft van de leerlingen dan, de andere helft volgde dit programma precies andersom). Ook het boogschieten was erg leuk. Iedereen deed zijn uiterste best tijdens het boogschieten terwijl de rest zichtbaar genoot van het fijne weer. In de namiddag sloeg het weer wat om en hebben we binnen de ‘hamburgerparty’ gehouden. Omdat het wat begon te regenen werd de avondwandeling met enkele minuten vertraagd. Dit mocht de pret gelukkig niet drukken. Het smokkelspel werd erg serieus aangepakt maar de enge bosbewoners waren toch wel het hoogtepunt van de wandeling. Ik ben namelijk bang dat een aantal leerlingen een trauma hebben opgelopen aan boswandelingen. Missie geslaagd ????


De derde en laatste dag stond geheel in het teken van een dagje in pretpark Slagharen en het afscheid nemen van de Arendshorst. Het was gelukkig weer stralend weer en iedereen kon optimaal genieten van alle attracties en al het leuks dat het park ons te bieden had. Na een geslaagde dag in het pretpark hebben we ons laatste kampmaal genuttigd bij de Mc Donalds. De terugreis van de Mc Donalds was er overigens één om niet snel te vergeten. Al met al een bijzonder maar ook fantastisch kamp!
Op naar de volgende!!!

kamp 2e klas kamp 2e klas kamp 2e klas kamp 2e klas kamp 2e klas kamp 2e klas kamp 2e klas kamp 2e klas kamp 2e klas kamp 2e klas kamp 2e klas kamp 2e klas kamp 2e klas